Kako pronaći pjesmu?

Je li vam se ikada dogodilo da uhvatite djelić određene melodije, možda na radiju tijekom vožnje, ili u pozadini dok kupujete, ili upalite punom snagom na zabavi? Zatim ćete je kasnije povremeno čuti na nasumičnom mjestu i provesti nekoliko sekundi u agoniji oko toga koja je to pjesma. I čini se beznadnim pronaći pjesmu kada nemate izvođača ili tekst, a sve što imate je nekoliko riječi upečatljivog refrena u vašoj glavi koji se iznova svira bez naslova pjesme s kojim biste se poistovjetili.

Srećom, postoje načini da se uđe u trag toj neuhvatljivoj pjesmi, ali puno je lakše ako je pjesma u to vrijeme popularna. Velika je vjerojatnost da će biti, inače je ne biste čuli na toliko različitih mjesta. Jedan od načina da pronađete pjesmu je da vidite mogu li vam prijatelji reći što je to. Pokušajte pjevušiti bar ili otpjevati neke riječi ako ste ih uspjeli pokupiti. Naravno, to ovisi o tome koliko dobro možete pjevati ili zapamtiti ono što ste čuli. Vaši prijatelji možda znaju pjesmu koju pokušavate pronaći, ali ako ne mogu prepoznati što pjevate, onda vam ne mogu pomoći.

Ako ste loši u pjevanju, postoje i drugi načini da pronađete pjesmu. Ako znate stih iz pjesme, možete pokušati pretražiti po stihovima. Ovo najbolje funkcionira ako je linija prepoznatljiva u onome što govori. Ako je to još jedan refren “Volim te”, tada će biti teže pronaći pjesmu koju tražite. Google pretraga može prikazati neke pjesme i izvođače, a možete ih pokušati poslušati na YouTubeu ili glazbenoj web stranici kao što je imeem čiji ste član.

Ako ni pretraživanje po stihovima ne funkcionira, onda je još jedan način da pronađete pjesmu da je potražite na popularnim radijskim postajama poput Star 103.5. Web-stranice radijskih postaja imaju popis pjesama koje sviraju, a vaša bi pjesma mogla biti na tom popisu, iako ćete morati pregledati mnogo pjesama. Ako budete imali sreće, redak kojeg se sjećate imat će iste riječi kao i naslov pjesme. Opet, možete pokušati potražiti one koji izgledaju obećavajuće na youtube-u i vidjeti postoji li podudaranje.

Pronalaženje pjesme ponekad može biti teško i frustrirajuće, ali je izvedivo. Također možete pokušati biti više upućen u popularnu glazbu kako ne biste upali u ovakvu situaciju, a ako ljudi žele pronaći pjesmu, doći će k vama.

Objavljeno dana