Sigurnost od požara za djecu

Postoje razgovori koje svi roditelji u nekom trenutku moraju voditi sa svojom djecom prije nego što sami izađu van. Razgovora o seksu većina roditelja strahuje, a neki ga nemaju jer ne znaju kako. To je često pogreška, ali se događa. Također morate razgovarati sa svojom djecom o stvarima koje su ispravne i pogrešne, kao i o tome kako se zaštititi od stranaca. Jedna stvar o kojoj biste trebali razgovarati sa svojom djecom u mladosti je kako preživjeti požar. Sigurnost od požara za djecu mora biti predstavljena na način da djeca steknu poštovanje za moć onoga što vatra može učiniti, ali i da se ne uplaše i ne sanjaju o tome. Pomoć je vani.

Ako svojoj djeci razgovarate o vatri na način koji ih plaši, može biti da ste bili prestrogi ili da su jednostavno premlada. No, tu je tanka linija, jer bi trebali znati što im je činiti u slučaju požara čim shvate. To bi im vrlo lako moglo spasiti život. Djeca često ne shvaćaju što vatra može učiniti i koliko brzo to može učiniti osim ako to sama ne vide. To očito nije opcija u većini slučajeva, pa morate smisliti druge načine da s njima razgovarate o požarnoj sigurnosti za djecu.

Djeca imaju kratak raspon pozornosti, tako da morate biti kratki, slatki, a također i točka kada s njima prelazite na sigurnost djece od požara. Želite da znaju da je to ozbiljan problem, ali ne želite ulaziti u toliko detalja da izgube bit onoga što pokušavate reći. Naučite ih što je vatra, što može učiniti, a zatim kako bi trebali izaći iz kuće ako dođe do požara. Postoji mnogo dijelova ovoga, pa ih pregledajte više puta kako bi znali o čemu govorite, što učiniti i kako učiniti ono što se od njih očekuje.

Trebali biste početi s podučavanjem svoje djece kako osjetiti vrata za toplinu i što učiniti ako su vrata vruća ili nisu. Trebali bi znati gdje su alarmi za dim, kako zvuče i kako izaći iz kuće ako se jedan aktivira i osjeti miris dima. Treba im reći da nisu zamjenjivi, ali sve ostalo u kući se može zamijeniti. Nikada se ne bi trebali vratiti po igračke ili bilo što drugo. Umjesto toga, trebali bi znati kamo ići pozvati pomoć i gdje se naći s ostatkom obitelji u slučaju požara. Ovo su glavne točke zaštite od požara za djecu.

Imate pomoć u tome ako ne znate što učiniti ili kako to učiniti. Sigurnost od požara za djecu je veliki problem, a mnoge škole imaju vrijeme kada vatrogasci dođu i razgovaraju s djecom o prevenciji od požara i što učiniti u slučaju da su u kući koja gori. U školi rade vježbe i ohrabruju ih da ih rade kod kuće. Ako vaše dijete dođe kući i želi raditi vježbe, svakako odvojite vrijeme da smislite plan (ako ga već nemate) i odradite vježbe s njim kako bi bolje spavalo noću. Možda ćete otkriti da i vi to činite.

Objavljeno dana