Hranjenje divljih ptica

Postoji mnogo ideja za stvari koje možete raditi sa svojom djecom tijekom ljetnih mjeseci, ali zimi vam možda nedostaje aktivnosti u prirodi jer ste ograničeni vremenom i temperaturom. Uobičajene zimske aktivnosti uključuju sanjkanje, skijanje i izradu snježnih kreacija, ali nemate toliko interakcije sa svojom okolinom kao ljeti. Ako želite divlje životinje približiti svom domu, pravo je hraniti ih zimi. Zapravo, za sjajnu zabavu sa svojom djecom koja može biti i poprilično obrazovanje, razmislite o hranjenju divljih ptica u svom dvorištu.

Ptice će doći ljeti ako stavite ptičje sjeme, ali hranjenje divljih ptica zimi je puno ugodnije jer će doći više ptica. Nemaju jednaku raznolikost prirodnih izvora hrane koja im je dostupna zimi kada se predstava prekriva kao ljeti kada je sve golo, svježe i zeleno. Ne samo da ćete dobiti više ptica u zimskim mjesecima, dobit ćete i veći izbor ptica, od kojih neke možda nikada prije niste vidjeli.

Morate imati relativno miran prostor za hranjenje divljih ptica ako ih želite imati puno. To možete učiniti ako živite u gradu, ali želite biti u mirnoj ulici. Ako živite u ruralnijem području, imat ćete najviše sreće. Kada je pronalaženje vašeg travnjaka jednostavno previše zauzeto većinu vremena, provjerite poznajete li nekoga s zemljištem koji bi vam omogućio da tamo hranite divlje ptice. Možete izbaciti svoje sjeme i onda otići tamo kada budete imali vremena vidjeti koje se vrste ptica pojavljuju.

Hranjenje divljih ptica može se obaviti na nekoliko različitih načina. Možete postaviti kućice za ptice koje daju hranu ili možete jednostavno baciti hranu u svoje dvorište. Pobrinite se da ga izbacite nakon što padne snijeg, a ne usred oluje ili će vam hrana biti prekrivena i neće vam pomoći. Nakon što je pao dobar snijeg i oluja prošla, ptice traže hranu i naći će je u vašem dvorištu. Očekujte da ćete vidjeti mnogo zgodnih ptica u svim različitim bojama.

Izbacite svoje sjeme na mjesto gdje možete udobno sjediti i gledati kako biste vidjeli koje ptice dolaze na vaš travnjak ili vaše hranilice za ptice. Možete pronaći knjige o hranjenju divljih ptica koje će vam pomoći da prepoznate koje su ptice došle pojesti ono što ste izložili. Imajte na umu da postoje različite vrste sjemena koje će privući različite vrste ptica pa pogledajte što je tamo i nabavite nešto od svake kako biste u svoje dvorište unijeli najveću raznolikost ptica. Pamtit će gdje su našli hranu, pa ako je uvijek iznova stavite, sigurno će vas opet vidjeti.

Objavljeno dana