Glavni sastanak svake žene

Glavni sastanak koji bi se trebao dogoditi u životu žene prije udaje je susret sa samim sobom. Samo joj to može pomoći ne samo da se uda, već i izabrati pravu osobu, te kompetentno proći sve faze veze.

Dok ne postanete cjeloviti, muškarci će za vas biti samo ogledala koja pokazuju vašu inferiornost, psihoterapeuti, bolne točke, problemi, ozljede, tragedije – bilo što, ali ne i partneri na putu do obiteljske sreće.

Sve dok čekate da dođe neki muškarac i učini vas konačno sretnom, sve će veze završiti razočaranjem. Jer nijedan muškarac na svijetu nije sposoban od nesretne žene napraviti sretnu ženu. Pogotovo na velikim udaljenostima.

Dok ne shvatite i ne prepoznate sebe, nećete moći izgraditi odnos, bit ćete ili ljepljiva riba koja se vješto prilagođava, ali nema svoju, ili žilav diktator koji će pokušati smrviti čovjeka za sebe i nametnuti svoja pravila igre. Ni u jednom slučaju neće biti harmonije u obitelji.

Sve dok pokušavate ugoditi svima, čak i na štetu vlastitog integriteta, izgubit ćete priliku da budete istinski voljeni.

Zato što muškarci vole žene koje su potpune, iznutra ispunjene i sretne. I zadržali vlastiti okus.

Nijedan razuman muškarac ne želi ozbiljno ulagati u odnos sa ženom koja se u svom životu nije upoznala. Takvu ženu možete iskoristiti, možete je zlostavljati, možete ignorirati, možete zaboraviti na nju, možete joj objesiti rezance na uši. I naravno, godinama ne možete preuzeti odgovornost za to. Sve će izdržati, prihvatiti, razumjeti, čak će vam smisliti i izgovor.

Zato što ne poznaje sebe i ne razumije. Ne zna što želi i zašto joj sve ovo treba. Boji se sebe i cijeli život bježi od boli koja je u njoj. Može se majstorski pretvarati i pojaviti, ali ne zna kako biti. A brak je za nju bijeg od nje same, pokušaj da se riješi samoće. Čini joj se da je ovo panaceja koja će joj promijeniti cijeli težak život i pružiti joj sreću. Ali ne.

Na jednom spoju čovjek se može prevariti, može se činiti zanimljivim, višestrukim i svjesnim vlastite vrijednosti. I onda se morate jako potruditi, jer čovjek sve informacije ne razmatra iz vaših riječi, već iz vaših gesta, ponašanja, iz očiju. Ali čak i ako prvi put uspijete, tada će nakon nekog vremena osjetiti kako se zaista ponašate prema sebi. I prema vama će se prema vama ponašati.

Danas su žene zbog braka spremne na mnogo. Učiniti vaše tijelo lijepim, kao u časopisima, ponašati se kako je zapisano u pametnim knjigama, svakako tražiti njegovu pažnju i ponude, privući pažnju svojim tijelom, živjeti u građanskom braku, imati spolne odnose nakon prvog spoja. No, oni nisu spremni za ono najvažnije – odnosno za susret sa samim sobom. Uopće. Čini se da jednom, nema potrebe, predugo i kako razumjeti da će vam to omogućiti brak?

Ako se želite vjenčati, umjesto cilja “pronaći pravog muškarca i nazvati ga što je prije moguće”, bolje je postaviti sebi drugi cilj: “upoznati sebe, naučiti otvoriti svoje srce, i sada postati istinski sretan ”. I bit ćete iznenađeni rezultatom.

Muškarci ne mogu proći pored takvih žena. No, različiti infantilni drugovi koji nisu spremni zasnovati obitelj, koji žele koristiti žene, definitivno će proći. Odmah u sebi osjećaju da takvoj ženi ne mogu ništa dati, da je njihovo prisustvo ovdje nepoželjno i da neće donijeti rezultate. Pa prolaze – i hvala Bogu! Uostalom, sreća je, kako kažu, i kad vam ne odgovaraju oni koji vam ne odgovaraju.

Sve dok niste zainteresirani za sebe, sve dok ste opterećeni samoćom, dok jurite mladoženja u velu i s vjenčanim buketom, rezultat će biti suprotan.

Iako – teoretski – možda ste oženjeni i oženit ćete se, ali gdje, za koga i s koje perspektive? I koliko ćeš izdržati tamo?

Ako vam nikada nije dosadno samo, ako imate mnogo interesa, hobija, izvora sreće, odnosa (ne s muškarcima!), Velikog i otvorenog srca, tada ćete se morati jako potruditi da biste ostali sami. Na primjer, zatvorite se u daleki i visoki toranj, gdje vas nitko neće pronaći i vaš mir neće narušiti. Ili se namjerno odbijaju vjenčati.

Prva romansa koju bi svaka žena trebala imati – što prije to bolje – afera je sa samim sobom. Pravi, uzbudljivi, dugotrajni, svestrani, puni romantike i ljubavi.

Ljubav je akcija. Što više brinete o sebi, ulažete u sebe, upoznajete sebe i otkrivate sve što već imate, to će vam samopoštovanje biti primjerenije i lakše ćete graditi odnose, uključujući i s muškarcima.

Umjesto da beskrajno tražite muškarca, pokušajte pronaći sebe – u sebi. Ovdje je prava potraga i avantura!
Umjesto da čekate ljubav od muškarca, pokušajte sami naučiti hraniti se upravo ovom ljubavlju!
Umjesto da čekate da vas netko pazi, počnite to raditi sami, postanite doista njegovana, voljena i njegovana žena.
Umjesto da čekate da vas netko treba, pokušajte sami sebi postati najpotrebniji i najvažniji.
Umjesto da tražite nekoga tko će vam posvetiti cijeli svoj život, počnite od sebe – i vratite si vlastiti život.
Umjesto da čekate nekoga tko će vas usrećiti, i sami postanite sretni, jer sreća je uvijek u vama, a drugi je samo odražavaju.

Takva se žena ne može ostaviti na miru. To zasigurno znam iz iskustva stotina i tisuća djevojaka koje nam pišu pisma. Samo ako zaista želi i učinit će sve što je moguće da sebe – tako divno – ne dijeli ni s kim.

Duboki i skladni odnosi mogu postojati samo između dvoje cijelih i sretnih ljudi, pojedinaca. A ne između osoba s mentalnim invaliditetom koje traže podršku, srodnu dušu ili rješenje svih svojih problema u drugoj osobi.

Da, muškarac vam može biti snažan poticaj za promjenu nakon vjenčanja. Ali koliko će to trajati ako nastavite tražiti spas od problema i usamljenosti u tome?

Slobodne žene, samo gledate na krivom mjestu i gledate na krivom mjestu! Prestanite se osvrtati u potrazi za spasiteljem i izvorom sreće! Zavirite u svoje srce, učinite proljetno čišćenje u njemu i pronađite u njemu smisao, snagu i ljubav!

Iskoristite vrijeme svoje slobode s koristi – nemojte trčati po konobama i diskotekama, već raščlanite ruševine u svom srcu, tražite svoje hobije, budite kreativni, steknite znanje o obiteljskim odnosima “na obali”, konačno naučite kuhati.

Usput, apsolutno isto vrijedi i za one koji su već u braku, ali tamo nisu baš sretni. Upravo ste propustili najvažniji dio izgradnje odnosa, za koji vam uopće ne treba druga osoba. Nikad nije kasno vratiti se nekoliko koraka unatrag i sustići korak!

Objavljeno dana