San vaše bebe

Dobra njega novorođenčeta nije ograničena samo na pažljivu higijenu i pravilnu prehranu. Nije tajna da bebe najaktivnije rastu dok spavaju, zbog čega je potrebno djetetu omogućiti zdrav san.

Nije uvijek moguće brzo i jednostavno staviti bebu u krevetić. Mnogo je razloga zašto je odlazak u krevet pravi izazov i za dijete i za roditelje. Kako bi se odlazak na spavanje dogodio što bolje, savjetujemo vam da se pridržavate sljedećih pravila – vrlo su jednostavna, ali vrlo učinkovita. I što se beba prije navikne na njih, sve će bolje i lakše zaspati svaku večer.

Prije svega, prije nego što dijete stavite u krevet, stvorite atmosferu u kojoj je najugodnije i
što je najvažnije korisno spavati. Nema gornjeg svjetla, bolje je upaliti noćno svjetlo s blagim svjetlom koje neće iritirati bebu i vrlo je smirujuće.

Također, sobu morate dobro prozračiti prije odlaska u krevet, jer nedostatak kisika ima loš učinak na živčani sustav. Atmosferu može nadopuniti tiha klasična glazba dokazano je da se uz nju sanjaju samo dobri snovi.

Pripreme za spavanje: mirna večer, opuštajuće kupanje

Bez obzira na to koliko je vaša beba vrtoglava, neka vam postane navika prekidati sve bučne igre nakon 18 sati. Činjenica je da previše aktivna zabava jako uzbuđuje djetetovu psihu, a dijete je nakon njih prilično teško smiriti. Neka vam večeri budu mirne pročitajte knjigu, igrajte društvenu igru i sagradite piramidu od mekog građevinskog seta.
Navečer kupanje također je važan dio pripreme za spavanje. Poznato je da vodeni tretmani imaju čarobna opuštajuća i umirujuća svojstva.

Tijekom plivanja možete se malo igrati, pokrenite papirnati čamac i zabavite bebu odakle plovi. Ne žurite dijete, dajte mu puno prskanja, igrajte se s njegovim omiljenim patkama ili mjehurićima od sapuna. Pozitivne emocije su uvijek korisne za malu osobu, a još više prije spavanja.

Večera

Pazite da vaše dijete ne ide gladno u krevet, jer čak ni mi odrasli ne zaspimo jako dobro kad smo gladni. Istodobno, večernji obroci trebaju biti lagani i ukusni. Ako je dijete još uvijek dojeno, zaspati će tijekom hranjenja upravo u vašim rukama. Za starije dijete ostavite nešto ukusno i posebno omiljeno za večeru i tada nećete morati gubiti vrijeme i energiju nagovarajući ih da pojedu “dobro, barem žlicu”.

Beba je napokon u krevetiću, sve što treba učiniti je zaspati i cijelu noć sanjati dobre snove. Da bi to učinila, beba mora vidjeti, čuti i osjetiti majku neposredno prije spavanja. Otpjevajte uspavanku – onu koju oboje volite, i ne zaboravite bebu lagano pomilovati po trbuščiću ili po ruci. Za bebe u tako nježnoj dobi vrlo je važno ne samo čuti nježan glas svoje majke, već i osjetiti njezin dodir. Budite mirni, opušteni i vaše će dijete definitivno biti raspoloženo.

Nikada ne zanemarujte bebin plač. Ako beba plače, to znači da vam signalizira da nešto nije u redu. Dođi, poljubi me, pokušajte je smiriti. Ako vas dijete prije spavanja ne pusti, to nije samo hir najvjerojatnije, jednostavno nije imao dovoljno dnevne komunikacije s vama. Budite sa svojom bebom koliko mu treba i tada će zaspati sretna i zadovoljna.

Želimo čuti vašu priču koja je vaša taktika ili poseban tretman prilikom uspavljivanja bebe?

Ukoliko tražite opremu xa bebu bacite oko na web trgovinu.

Objavljeno dana