Počinje li vam koža opuštati? Vježbe za lice i dijeta za učvršćivanje kože

Kada je u pitanju čvrsta, mladenačka koža, vrijeme je neizbježan neprijatelj. Sama sila gravitacije uzima svoj danak, i muškarcima i ženama. Žene su osjetljivije na te prirodne promjene od muškaraca, možda zato što se smatra da muškarci dobivaju ‘zreliji’ izgled koji je privlačan ženama, dok se žene s opuštenom kožom smatraju ‘zrelim’ na manje komplementaran način, tj. , u smislu one ‘preko brda’ izgleda. Ipak, i muškarci i žene žele zadržati dobar izgled kože. Opuštena koža, osobito oko očiju i grla, u nekom trenutku izaziva nervozu kod oba spola. Tada svi počinjemo tražiti načine za učvršćivanje kože. Ovdje ćemo pogledati neke jednostavne, prirodne korake koje možete provesti u djelo već danas, učvršćujući kožu tamo gdje je to potrebno kako biste izgledali najbolje.

Svi znamo da je tjelovježba korisna za mnoga područja cjelokupnog zdravlja, uključujući dobru cirkulaciju, zdravo srce, kontrolu tjelesne težine te mišiće lijepog izgleda i dotjerane. Jeste li znali da vježba također potiče lijep, mladenački ten? Sve su to dobri razlozi za svakodnevno vježbanje. Međutim, vježbe za lice, uz dobru prehranu, bogatu hranjivim tvarima, često se zanemaruju kao lijek za opuštenu kožu na licu i vratu.

Baš kao i kada vježbate za podrezivanje struka ili bedara, vježbe za lice bitan su prvi korak u učvršćivanju kože. Samo nekoliko minuta svakodnevnog istezanja mišića vrata i grla čudesno učvršćuje kožu, uklanjajući čeljusti i sindrom ‘purećeg vrata’. Počnite u sjedećem položaju, spuštajući glavu naprijed i opuštajući se. Odbijte vrat deset puta, dajući trenutak između svakog ponavljanja. Ponovno se opustite na trenutak, a zatim polagano rotirajte glavom kružnim pokretima. Ova vježba služi za istezanje i toniranje svih tih mišića. Naravno, rezultati neće biti odmah. Dajte mjesec dana i vidjet ćete razliku.

Još jedna vježba koja pomaže u učvršćivanju kože je nježna, svakodnevna masaža lica. Gravitacija stalno seže prema dolje, pa kada masirate lice, uvijek koristite nježan, kružni potez prstima u smjeru suprotnom od našeg neprijatelja, gravitacije. Na primjer, kada masirate obraze, koristite poteze koji djeluju od ušiju prema nosu. Kada masirate nježnu kožu oko očiju, koristite jednosmjerni potez, od vanjskih rubova svakog oka, radeći prema mostu nosa. Ovdje nemojte vršiti prevelik pritisak, jer previše istezanja može rezultirati opuštenošću i borama. Što kažete na učvršćivanje kože na čelu? Započnite od obrva, lagano gurajući kožu prema gore, uključujući kožu na nosu, radeći prema liniji kose. Zatim slijedite brzu, ali nježnu masažu preko čela, koristeći kratke, kružne poteze.

Što se tiče prehrane, pazite da unosite adekvatne količine vitamina A, B-kompleksa, C i E, kao i minerala cinka u tragovima. Svaki od ovih hranjivih sastojaka potiče kožu mlađeg izgleda. Ove se hranjive tvari najbolje dobivaju iz prirodnih izvora, ali možda ćete htjeti testirati razinu hranjivih tvari, osobito kad starite. Vaš liječnik može predložiti dodatke ako vaši testovi otkriju nedostatke.

Ostali elementi vašeg programa za učvršćivanje kože trebali bi uključivati pravilno čišćenje i vlaženje. Glicerinski sapuni su hipoalergeni i ne isušuju. Koristite toplu vodu, nanoseći sapun gore opisanom metodom masaže lica. Temeljito isperite i osušite kožu – nemojte trljati!

Nakon čišćenja, nanesite prirodni piling, jednom ili dva puta tjedno, ovisno o stanju kože. Botanički pilingi uklanjaju mrtve stanice kože i omogućuju regeneraciju novih stanica kože, pospješuju apsorpciju hranjivih tvari i maksimalno iskorištavaju vaše masaže za učvršćivanje kože.

Osim ovih tehnika, bjelanjak, maska od svježe jagode i hamamelis pomažu smanjiti proširene pore i zategnuti kožu. Korištenje ovih metoda samo jednom tjedno čini trik.

Koristite hidratantnu kremu po svom izboru, ponovno nanesite kružnim pokretima prema gore.

Kada je vaš cilj učvršćivanje kože, redovita tjelesna tjelovježba, svakodnevne vježbe lica i tehnike masaže odvest će vas kamo želite. Za vašu lijepu čvrstu kožu!

Objavljeno dana